Een bruiloft organiseren kan een hoop zorgen met zich meebrengen. Het feest moet tot in de nopjes verzorgd zijn. De bruiloft zal immers een keer in jouw leven plaatsvinden. Zo kan onder meer de muziekkeuze erg lastig zijn. Veel personen huren een dj om de muziek te verzorgen. Maar hoe weet je van tevoren of de gekozen DJ inderdaad is wat jullie zoeken? 

Het is begrijpelijk dat jullie zeker willen zijn van jullie keuzes en een dj boeken om die reden erg spannend is. De muziek speelt immers een erg grote rol op de dag van de bruiloft en heeft bovendien een grote invloed op de sfeer die dag. In dit artikel helpen wij jou in de zoektocht naar de ideale bruiloft dj. Lees snel verder.

Wie is de dj?

Niet iedere dj is een geschikte dj voor op een bruiloft. Om die reden is het belangrijk dat jullie kritisch kijken naar de mogelijkheden. Het zou immers een enorme teleurstelling zijn als de dj uiteindelijk een totaal andere muziekstijl aanneemt op de bruiloft.   

Indien jij een geschikte dj gevonden denkt te hebben, is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de ervaring van de kandidaat. Wellicht heeft de betreffende dj al meerdere keren gedraaid op bruiloften. Daarbij is het ook belangrijk dat de dj een goede uitstraling en spontaniteit heeft. Op sommige websites kun jij ook de recensies lezen van de dj’s. Op die manier kun jij een goede indruk krijgen van de betreffende dj. Indien jullie geïnteresseerd en positief zijn, kunnen jullie een kennismakingsgesprek inplannen voor meer zekerheid.

Wat is het genre?

Er zijn enorm veel verschillende muziekgenre. Waar de een de gehele avond liefdevolle nummers gedraaid wilt hebben, wilt de ander liever oude hits waar iedereen met mee kan zingen. Het is belangrijk dat jullie vooraf bepalen welk genre jullie wensen op jullie bruiloft. Het antwoord op deze vraag kunnen jullie vervolgens bespreekbaar maken met de dj op het kennismakingsgesprek. Zo kan de dj direct aan de slag om zichzelf voor te bereiden om een spetterend feest te organiseren. 

Wat als je geen muzikale voorkeur hebt?

Het is uiteraard ook mogelijk dat jullie graag verrast willen worden en geen specifieke voorkeur hebben op het gebied van muziek. Ook dit kan bespreekbaar gemaakt worden tijdens het kennismakingsgesprek. Hoogstwaarschijnlijk zal de dj enkele suggesties geven om te pijlen welke genres gewenst en ongewenst zijn. Op die manier kunnen teleurstellingen alsnog voorkomen worden.