Heb je het gevoel gehad dat je niet meer verliefd bent? Verliefdheid kan overgaan. En er zijn ook verschillende redenen waarom je verliefdheid  overgaat. Het is niet gemakkelijk  om je crush te laten. Maar soms hoef je er niets mee te doen. Het vervaagd vanzelf.

Geen waardering

Het is niet genoeg om te verwachten dat iemand ‘gewoon weet’ van wie hij of zij hield. Het mist het punt. Openlijk liefhebben en waarderen is de brandstof voor elke relatie en maakt een intieme relatie anders dan alle andere. Relaties hebben een ritme. Zo eb en vloed. Soms staan ​​ze bovenaan de prioriteitenlijst en soms glippen ze verder naar beneden. Het belangrijkste is om het niet te lang op de lijst te laten staan ​​en toegewijd te zijn aan het zorgen voor elkaar en de relatie wanneer de verbinding weg begint te lopen.

Er zal altijd genoeg tijd zijn voor wat je ook besluit als prioriteit te stellen. Je verdient iemand die je geweldig vindt. Dat geldt ook voor de persoon met wie je bent. Aanbid ze. Waardeer ze. Erken ze. Als één persoon al het geven doet zonder iets terug te krijgen, zal uiteindelijk de bron opdrogen en zo ook de relatie.

Geen emotionele band

De vriendschap is weg, of is er misschien nooit geweest. Wanneer de aanvankelijke passie afkoelt, neemt een volwassen, liefdevolle, medelevende relatie het over. Dat wil niet zeggen dat het soms niet zal sissen, maar in staat zijn om emotioneel contact te maken, is wat een langdurige relatie in stand houdt. Hier zijn enkele manieren om een ​​emotionele band aan te wakkeren:

  • Praat regelmatig.
  • Bel voor de zekerheid.
  • Vraag naar hun dag en luister naar het antwoord.
  • Merk op wanneer ze van streek zijn.
  • Merk op wanneer ze gelukkig zijn.
  • Luister als ze praten.
  • Weet wat er in hun wereld gebeurt. Ga er niet zomaar vanuit dat je dat doet.
  • Wees responsief: wanneer de wereld ze gek maakt, wees dan de zachte, fluwelen plek waar ze zich in kunnen nestelen.
  • Wees kwetsbaar. Stel je open en laat je partner er ook voor je zijn.

Verveling

De relatie zit in een sleur waar hij niet uit kan komen.

Het is zo gemakkelijk (en als het druk is, zo verleidelijk) om dezelfde dingen te doen die je altijd hebt gedaan, maar dit kan leiden tot een ‘sleur’ en uiteindelijk de relatie verzwakken. Niemand wil het gevoel hebben dat je uit gewoonte bij hen bent, hoe mooi ze ook zijn. Dit is moeilijk als je kleine kinderen hebt, maar als je gewoon iemand kunt proberen die een beetje ongewoon is, is het de moeite waard. Hier zijn enkele ideeën:

Verras ze met dingen waar ze van houden – haar favoriete tijdschrift, zijn favoriete ijsje. Neem haar favoriete fles wijn mee naar huis en deel deze met haar. Breng hem een dvd die hij leuk vindt en bekijk hem met hem. Dessert maken.

Zelfgevoel kwijt

Weet je nog de persoon op wie je verliefd werd? Wat moet er gebeuren om ze terug te brengen? Het is belangrijk dat beide mensen in de relatie een gezonde onafhankelijkheid hebben met hun eigen vrienden, passies en interesses. Hopelijk ben jij een van hun passies, en een van die van jou, maar iets aparts van elkaar hebben is belangrijk om een gevoel van eigenwaarde te behouden. Jullie zijn allebei meer dan de relatie waarin je zit en hoewel het waarschijnlijk het belangrijkste in je leven is, is het prima dat het niet het enige is. Je werd verliefd op ze vanwege wie ze waren, niet omdat ze een versie van jou waren. Ondersteun ze bij het nastreven van waar ze van houden.

Verlies van fysieke intimiteit

Lichamelijke genegenheid is meer dan seks en is wat een relatie bij elkaar houdt. Het omvat elke vorm van aanhankelijke aanraking en kan zo simpel zijn als zijn rug aanraken terwijl je langsloopt of met haar haar spelen terwijl je tv-kijkt. Onderzoek heeft uitgewezen dat niet-seksuele intimiteit de sleutel is tot langdurig geluk in een relatie. Alles huid-op-huid heeft dezelfde bindende chemicaliën in je hersenen vrij als seks. Fysieke intimiteit communiceert vertrouwen en liefde en is wat een intieme relatie anders maakt dan elke andere relatie. Verlies van fysieke intimiteit kan de doodsteek zijn en is vaak de eerste stap naar verlies van emotionele intimiteit. Het is zo’n cruciaal onderdeel van een relatie dat wanneer het weg is, mensen in de verleiding zullen komen om het ergens anders te zoeken. Seks is een belangrijk onderdeel van elke relatie, voor tenminste één van jullie. Het is gewoon een andere manier om de intimiteit van je relatie te voeden en de persoon van wie je houdt te laten weten dat ze ertoe doen. Natuurlijk, als beide partners het erover eens zijn, kan een relatie ook gelukkig overleven zonder seks, maar in deze omstandigheden zal er waarschijnlijk een andere bron van intimiteit en genegenheid zijn.