Liefde is zo’n fascinerende emotie. Je kunt het nooit forceren, maar als het eenmaal aankomt en zich vestigt, moet je het actief bewaren als je niet wilt dat het ergens heen gaat. Anders komt en gaat liefde, verandert en neemt ons mee op een wilde rit. Soms is de rit zo wild dat je op onbekend terrein belandt, zonder idee hoe je verder moet. Maar kan je verliefd raken op een ander terwijl je in een relatie zit?

Getrouwd maar verliefd op iemand anders, hoe komt dit?

Er is geen twijfel over mogelijk, dit is een behoorlijk kleverige situatie. Toen je met je man of je vrouw trouwde, dacht je dat je er voor de lange termijn in zat en dat de liefde die tussen jullie bestond nooit in gevaar zou komen. Maar snel vooruit naar vandaag en je merkt dat je met zeer tegenstrijdige emoties zit.

Je bent nog steeds getrouwd met uw echtgenoot, maar er komt iemand in uw leven die zeer intense gevoelens van liefde heeft opgewekt. Voor sommigen van jullie heb je misschien het gevoel dat je verliefd bent op twee mensen tegelijk, en anderen van jullie kunnen het gevoel hebben dat je niets meer voelt voor je partner. Dit is een zeer ongemakkelijke en uitdagende situatie, en het is niet zo ongewoon als je zou denken.

Het begint bij de opvoeding

Het probleem dat we in onze samenleving ervaren, is dat we tijdens het opgroeien geen goede opvoeding krijgen over liefde. We worden voortdurend blootgesteld aan de filmcultuur van Hollywood en Disney, waar het lijkt alsof alles zonneschijn en regenbogen is voor de rest van het leven van het paar, wat er ook gebeurt. We worden niet echt geleerd over het feit dat alle relaties hoogte- en dieptepunten zullen tegenkomen, en liefde is niet iets dat op magische wijze op zichzelf wordt bewaard.

Pijn die het brengt

Helaas krijgen veel mensen het pijnlijke besef dat de liefde tussen hen en hun significante ander heeft mogen wegsmelten. Zoals alles van waarde, moet de liefde tussen twee mensen worden onderhouden en verzorgd. We hebben het in deze tijd zo extreem druk met onze banen, onze verantwoordelijkheden, ons sociale leven, enz., maar het wordt gevaarlijk gemakkelijk om onze romantische relaties te verwaarlozen. Het resultaat is dat veel mensen als vanzelfsprekend worden beschouwd en als dit te lang duurt, begint de band tussen de twee mensen af ​​te brokkelen. Wanneer die band begint te verzwakken, wordt de relatie kwetsbaar voor externe factoren die deze verder kunnen beschadigen.

In veel van de situaties die je bijvoorbeeld regelmatig zie waarin twee mensen in een relatie worstelen omdat er ontrouw was, is verwaarlozing een terugkerend thema. De vlam en de medeplichtigheid tussen de twee mensen werden niet gekoesterd, dus de persoon die troost zocht buiten de relatie, had het gevoel dat ze iets nodig hadden dat ze niet binnen de relatie kregen.

Verliefd worden op iemand anders komt meestal als een verrassing

Vaak, wanneer er een scheiding is tussen de twee mensen in een huwelijk, zal een van hen troost en bevestiging zoeken bij een andere persoon. Interessant genoeg gebeurt het vaak onbedoeld. De persoon is niet per se actief op zoek naar een andere persoon om verliefd op te worden; het is gewoon gemakkelijker om te vallen voor iemand die hen biedt waar ze naar verlangden in hun relatie.

Dat gezegd hebbende, en zoals ik hierboven al zei, betekent het feit dat iemand serieuze gevoelens kan ontwikkelen voor iemand anders dan zijn of haar partner, niet automatisch dat hij gevoelens voor zijn of haar partner verliest. Dit is wat het hen in een zeer verwarrende situatie plaatst, en misschien is dit precies waar jullie vandaag mee te maken hebben.

Aan de ene kant heb je de geschiedenis en de relatie waar je je tijd en energie in hebt gestoken met je man of vrouw, en aan de andere kant heb je deze nieuwe persoon die je weer het gevoel geeft dat je leeft.