FAQ

Meest gestelde vragen.

Op deze pagina kun je antwoord krijgen op de meest gestelde vragen. Het zijn vragen over liefde, relaties en mentaal welzijn.

 • Is het normaal om angstig te zijn in een relatie, angst dat je partner je gaat verlaten voor een ander? Het is helemaal normaal als je een verlatingsangst hebt in je relatie, maar laat dit jou niet veel beïnvloeden anders kun je mentaal onwel worden. Zoek de reden waarom je zo een gevoel krijgt, is er een meningsverschil, is er inderdaad iemand die achter je partner aanzit of ben je een jaloerse partner. Wanneer je de reden weet wordt het gemakkelijk deze op te lossen.
 • Ik word snel jaloers als er iemand met mijn partner wilt flirten, hoe ga ik ermee om? Heel vervelend als er bepaalde dingen voor je gebeuren. Je kunt op verschillende manieren optreden zoals agressief doen, maar dit slaat nergens op. Of rustig hun gangetje laten gaan, zo kom je ook erachter wie je partner is.
 • Ik heb gevoelens voor mijn friend met benefit. Mag dat? Denk er goed over na als je inderdaad in een relatie wilt stappen met zo iemand. Het gaat niet meer hetzelfde zijn zoals je die persoon heb leren kennen.
 • Ik ben verliefd, maar hij is veel ouder dan mij, moet ik het contact verbreken? Je hoeft geen contact te verbreken met iemand die je leuk vind. Liefde kent geen leeftijd. Als jullie samen gelukkig zijn kan er niets mee gaan.
 • Ik ben al heel lang alleen, hoe kan ik liefde vinden? Ten eerste mag je geen liefde zoeken, de kans is groot dat je niet de juiste gaat vinden. Indien liefde zelf naar je toekomt, wees jezelf zodat je de juiste partner kunt vinden. Jezelf openstellen zoals je in werkelijkheid bent zorgt voor veel positieve relaties.
 • Help, ik word gekwetst. Wat moet ik doen, ik heb geen raad meer? Kwetsen zorgt voor mentaal onwel worden. Je krijgt minderwaardigheid gevoelens die uiteindelijk kunnen leiden tot zelfmoord. Je kunt een rustig gesprek starten met de persoon die je kwetst, vaak genoeg helpt dit wel. Of je kunt het negeren en in jezelf zeggen dat het kwetsen door een persoon jou niet kan breken, want de meerderheid meent het wel met jou.
 • Ik ben niet tevreden in mijn relatie, hoe maak ik het uit? Uitmaken in een relatie is geen makkie. Je zult veel moed voor nodig hebben. Roep je partner op een moment waarbij er geen spanning is. Geef de reden altijd aan waarom je het wilt uitmaken. Maak het niet uit via een sms of email, dit zorgt ervoor dat de persoon je niet kan loslaten en met vragen zit.
 • Ik kon mezelf niet beheersen en ben vreemdgegaan. Hoe vertel ik dit aan mijn partner? Vreemdgaan is een keus, als je schuldgevoelens hebt, ga je het uiten. Wil je dit niet, mag je het voor altijd geheim houden. Vreemdgaan is niet gemakkelijk te accepteren. Wanneer je dit vertelt aan je partner moet je erop voorbereid zijn dat je partner je kan verlaten.
 • Ik ben seksueel misbruikt, hoe kan ik dit verwerken? Seksueel misbruikt worden is een gevoelig onderwerp. Je kunt het nooit in je leven vergeten. Wat je wel kunt doen is leren leven ermee. Als je iemand kent die je volledig vertrouwt kun je het dan aan die persoon vertellen. Helpt dit niet ga je dan professionele hulp zoeken.
 • Ik ben onzeker over mijn lichaam. Ik ben niet mooi. Hoe kan ik hiermee leven? Eenieder is uniek. Je kunt je moed opbouwen door jezelf complimenten  te geven. Of je kunt beginnen door jezelf te veranderen door te gaan naar een sportschool of een hele make-over.
 • Hoe kan ik niet zwanger raken? Er zijn verschillende manieren van niet zwanger raken. Je kunt een condoom gebruiken, medicatie of chirurgische ingrepen. Het hangt ook van jou af als je het zelf gaat doen of je partner gaat vragen veilig te houden. 
 • Ben ik verplicht mijn schaamharen te scheren? Schaamharen scheren is een keuze. Sommige vinden het hygiënisch en anderen willen liever niet. Schaamharen scheren kan inderdaad om je zelf hygiënisch te houden. 
 • Is het normaal als ik af en toe naar een pauze vraag in mijn relatie? Het is normaal als je af en toe  naar een pauze vraagt. Zo kun je werken aan de fouten die je hebt gemaakt.